fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 203781

پیشنهاد وزیر دادگستری برای جلوگیری از افزایش جرایم:

جرم جدید سایبری نتراشیم

همایش رویارویی با جرایم سایبری، چالش ها و راهکارها روز گذشته با حضور وزیر دادگستری و رییس پلیس فتا برگزار شد.

فارس- وزیر دادگستری در این همایش گفت: چندسال پیش اعلام شد که دادگستری نسبت به جرایم سایبری مطالعاتی داشته باشد و اگر لوایح پیشنهادی دارد، به پلیس فتا ارایه دهد که متاسفانه در این زمینه از جانب ما کوتاهی صورت گرفت.
مصطفی پورمحمدی افزود: امیدواریم پیشنهادات این همایش تبدیل به دستورالعمل و آیین نامه های اجرایی شود.
وی ادامه داد: هر سال جرم انگاری را بیشتر کردیم ولی جرم و مجرمان بیشتر شده به طوری که در حال حاضر از بیان تعداد متهمان و پرونده ها خجالت می کشیم.
وزیر دادگستری با بیان اینکه اگر کشور امروز خواستار علم و امنیت است، باید به علم و دانش اهتمام بورزد افزود: ما در کشورمان جرم انگاری می کنیم تا جامعه را اصلاح کنیم اما با این کار فقط تعداد متهمان، زندانیان و جرم بیشتر شده است که این امر نشان می دهد این چرخه بی پایان و معیوب است.
وی ادامه داد: باید ببینیم که آیا با آمدن فضای مجازی باید منتظر جرم بیشتری در آینده باشیم یا دنبال راهی برای جلوگیری و کنترل این امر بگردیم.
وزیر دادگستری گفت: هر تکنولوژی ابزار کنترلی خود را نیز می تواند بسازد یا می توان تشخیص داد که با همان فناوری به نحوی کنترل کنیم که خروجی آن فناوری با آسیب و جرم کمتر مواجه باشد.
پورمحمدی افزود: مطالعاتی که در حوزه سایبری در حال انجام است بخشی به صورت لوایح و دستورالعمل ها شکل می گیرد اما باید توجه کرد که تغییر رویکرد مقابله و کاهش جرم در این حوزه را نیز باید مدنظر قرار داد و از ساختن عناوین مجرمانه جدید خودداری کنیم و اقدامات مان در حوزه محدودسازی فناوری نباشد.
 فضای مجازی، بهشت امن هنجارشکنان
سردار سید کمال هادیان فر، رییس پلیس فتا نیز در نخستین همایش ملی رویارویی با جرایم سایبری، چالش ها و راهکارها گفت: چشم انداز پلیس فتا در افق 1404 رسیدن به سازمان فعال، نوآور و قانومندار و قانونمند در راستای فراهم کردن آسودگی خاطر شهروندان است.
وی ادامه داد: گسترش فضای فزاینده اطلاعات و ارتباطات به ویژه اینترنت و آثار آن در زندگی فردی و اجتماعی زمینه بروز انواع جرایم را در فضای مجازی بیش از پیش فراهم کرده است و فضای سایبر در کنار برخورداری از مزایا، منشا تهدیدهای جدی برای افراد، سازمان ها و کشورها شده است.
هادیان فر گفت: مجرمان فضای مجازی به راحتی و با کمترین هزینه و اضطراب می توانند بیشترین آسیب ها را به بار آورده و در عین حال ناشناخته باقی بمانند؛ به عبارتی دیگر فضای مجازی در عین مفید بودن می تواند بهشت امن هنجارشکنان باشد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 3.2 میلیارد نفر از جمعیت جهان کاربر اینترنت هستند و آمارها نشان می دهد که در سال 2020 ترافیک جهانی اینترنت تقریبا به طور مساوی بین کامپیوترهای شخصی و سایر فناوری ها تقسیم خواهد شد.
این مقام ارشد پلیس فتا به پیش بینی های یک دهه قبل که حاکی از سونامی اطلاعات بود، پرداخت و گفت: امروز شاهد آن هستیم که این پیش بینی کاملا درست بوده و امروز سازمان های معتبر جهانی پیش بینی می کنند که در سال های آتی (2020) جرایم حملات سایبری و سرقت اطلاعات بیش از 2 تریلیون دلار خسارت به بار بیاورد.
هادیان فر گفت: ما رشد 63 درصدی جرایم را داریم که بیش از 88 درصد آن کشف شده است که از نرم های جهانی 50 درصد جلوتر هستیم.
 جرایم نوظهور، چالشی بزرگ
رییس پلیس فتا بیشترین انگیزه مجرمان را مالی و کسب درآمد نامشروع دانست و گفت: در مواجهه با جرایم سایبری پلیس ایران با سایر پلیس ها در تعامل بوده است.
هادیان فر در خصوص قوانین جرایم رایانه ای گفت: قانونی که در ابتدا بسیار مؤثر و کارآمد می نمود، با گذشت زمان از کارایی و اثرگذاری آن کاسته شده و مجازات های موجود در آن، بازدارندگی کافی برای مجرمان ایجاد نمی کند، علاوه بر اینکه جرایم نوظهوری در بسترهای جدید در حال شکل گیری است که طبیعتا قانونی برای آن وجود ندارد که ما و مقامات قضایی را با چالش های زیادی مواجه کرده است. 
رییس پلیس فتا گفت: جرایم مشکوک در فضای مجازی، سرقت هویت، محرمانگی داده های پدیده مانند اینترنت چیزها، رایانش ابری، شبکه های اجتماعی بیگانه و 152 پیام رسان موبایل که اصلا تابع قوانین کشورمان نیستند و حاکمیت اینترنت که از هیچ قانونی پیروی نمی کند و با مقررات خودشان اداره می شود، ازجمله چالش های پلیس های دنیاست. وی گفت: از این رو، با درک این نیاز جدی و در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر مواجهه فعال در فضای مجازی در سطح ملی و بین المللی و ساماندهی ابعاد فنی و محتوایی، پلیس فتا بر آن شد با حضور اساتید مجرب، اولین همایش ملی را برگزار کند تا با بهره گیری از ظرفیت علمی کشور بتواند در این زمینه چاره اندیشی کند. 
 کانال های تلگرامی ثبت نام کنند
وی درخصوص ساماندهی تلگرام نیز گفت:  کانال های بالای پنج هزار عضو باید اطلاعات خود را ثبت می کردند که از حدود 11 هزار کانال، 4 هزار کانال اطلاعات خود را ثبت کرده اند. ثبت این اطلاعات ادامه دارد و در آینده افرادی که برای ثبت اطلاعات اهتمام نداشته اند، فراخوان می شوند.وی با بیان اینکه بعضی از قوانین بازدارندگی مناسب را ندارند، گفت: در گذشته برخی از جرایم در چهار روز کشف می شد؛ اما امروزه جرایم نوظهوری داریم که طی 44 روز کشف می شود و این نشان دهنده پیچیده شدن جرایم است.
 خرید و فروش هزار دلاری بیت کوین در ایران
رییس پلیس فتای ناجا درباره پول مجازی (بیت کوین) نیز گفت: در دنیا 63 نوع پول مجازی وجود دارد که برخی از کشورها آزاد و در برخی از کشورها ممنوع است، اما در کشور ما هنوز قانون خاصی وجود ندارد و مشاهده می شود که یک نوع از این پول در بازار سیاه کشور ما تا 1000 دلار هم به فروش می رود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :