fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 201252

آخرین وضعیت برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی تشریح شد

احراز هویت الکترونیکی تایید شد

رییس مرکز توسعه دولت الکترونیکی، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور گفت: شورای نگهبان از تجهیزاتی که ما برای تمام الکترونیکی کردن انتخابات ساخته بودیم، بخش مربوط به احراز هویت را برای کل شعب قبول کرده، اما اعلام کرده است که صندوق های هوشمند را باید یک بار دیگر همراه با وزارت کشور بررسی کند.

تسنیم- امیر شجاعان افزود: در برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی ما به هیچ عنوان از شبکه اینترنت برای ارتباطات مان استفاده نمی کنیم، یعنی شبکه ارتباطی ما برای بحث انتخابات یک شبکه اختصاصی است که بررسی های امنیتی آن نیز انجام شده است. همچنین سیستم های رمزنگاری ما روی آن اعمال شده، برای این کار رمزنگار سخت افزاری و رمزنگار نرم افزاری داریم و تاکنون مشکلی در این شبکه نداشتیم.وی ادامه داد: با توجه به اینکه اصولا در طراحی این سامانه و استفاده و بهره برداری از آن،  شبکه اینترنت را به طور کامل کنار گذاشتیم، لذا از امنیت قابل قبولی برای ما برخوردار است و تقریبا به آن مطمئن هستیم. هر چند بحث امنیت یک بحث صفر و یک یا صددرصدی نیست و هیچ کسی در دنیا نمی تواند مدعی شود، ولی ما تا حد قابل قبولی این موضوع را امن کردیم.

 نحوه رای دهی الکترونیکی
رییس مرکز توسعه دولت الکترونیکی وزارت کشور گفت: گاهی اشتباهی صورت می گیرد که تصور برخی این است که وقتی می گوییم انتخابات الکترونیکی، یعنی انتخابات اینترنتی که فرد در منزل خودش بنشیند و رای بدهد. این موضوع به هیچ عنوان در استراتژی ما وجود ندارد و ما تعریف دیگری برای انتخابات الکترونیکی داریم و اخذ رای الکترونیکی با حضور مردم در پای صندوق های الکترونیکی انجام می شود.
شجاعان ادامه داد: فرد مثل سایر انتخابات به محل اخذ رای مراجعه می کند. به جای تعرفه کاغذی یک کارت الکترونیکی دریافت کرده که این کارت الکترونیکی در حقیقت مجوز یک بار رای دادن است. این کارت تنها یک بار شارژ شده که از طریق آن دستگاه مورد نظر رای داده شود. اینکه چگونه این کار انجام می شود، فرآیند بسیار پیچیده و در حقیقت علمی روی آن انجام شده و به لحاظ امنیتی، چند موضوع بسیار حایز اهمیت به عنوان خط قرمز ما بوده است از جمله اینکه به هیچ عنوان امکان تشخیص اینکه فرد به چه شخصی رای می دهد، در این سامانه وجود ندارد.
وی با تاکید بر مخفی بودن رای افراد گفت: برای مثال 10 کارت در محل اخذ رای وجود دارد که مدام شارژ می شود و فرد با آن رای می دهد و پس از آن باطل می شود و بعد از اینکه باطل می شود، فرد مدارکش را دریافت می کند و از شعبه خارج می شود. در حقیقت این کارت، کارتی است که فرد به جای تعرفه کاغذی، آن را دریافت می کند و اجازه دارد تنها یک بار رای بدهد.

 احراز هویت الکترونیکی همه رای دهندگان
شجاعان با بیان اینکه شورای نگهبان با این بحث احراز هویت به صورت الکترونیکی در این دوره هم موافقت کرده است گفت: شورای نگهبان اخیرا به ما نامه زده و از ما خواسته است همه شعب را با دستگاه انجام دهیم. در گذشته بخشی از احراز هویت با کامپیوتر و بخشی را با دستگاه های الکترونیکی انجام می دادیم که اکنون شورای نگهبان می گوید همه شعب را با دستگاه انجام بدهیم؛ چراکه دستگاه امنیت بیشتری دارد.
رییس مرکز فناوری اطلاعات وزارت کشور افزود: نخستین فرآیند در روز اخذ رای احراز هویت و کنترل رای تکراری است. فرد وقتی به محل صندوق اخذ رای مراجعه می کند، ما شناسنامه و کارت ملی از او می خواهیم، اگر شماره ملی را نداشته باشد از او رای نمی گیریم. همچنین نه در این دوره، بلکه دوره قبل هم همین طور بود و در قانون آمده که فرد حتما باید شماره ملی همراهش باشد و اگر شماره ملی نداشته باشد، امکان رای دادن نیست؛ چرا که برای ما شناسایی فرد با شماره ملی بسیار آسان تر است و می تواند کار ما را آسان کند.
وی افزود: برخی ابهامات وجود دارد که یک فرد ممکن است 4 یا 5 شناسنامه داشته باشد. اما برای ما هیچ تفاوتی نمی کند، چه دو شناسنامه داشته باشد چه چند شناسنامه. اگر شناسنامه اش را مهر هم نزنند، چون ما از سامانه جامع و اختصاصی آن را کنترل می کنیم، شناسایی می کنیم که این فرد قبلا تعرفه دریافت کرده و دیگر ما اجازه رای دادن به او نمی دهیم.

 دستگاه های اخذ رای چینی نیست
رییس مرکز فناوری اطلاعات وزارت کشور گفت: این صندوق الکترونیکی تقریبا طراحی اش تماما ایرانی است و فقط قطعات آن از خارج آمده است. مثل همه کامپیوترهایی که در کشور استفاده می شود و قطعات آن از خارج می آید؛ بنابراین طبیعتا ما قطعاتش را از جای دیگر آوردیم. همه فرآیندها بومی است ما حتی برای استفاده از پروتکل های امنیتی از پروتکل های امنیتی خاص استفاده کردیم.
شجاعان گفت: صندوق اخذ رای به هیچ عنوان به هیچ شبکه ای متصل نیست و اصلا امکان اتصال ندارد. طراحی هایش هم همه داخلی است و حتی اگر فرم را سرچ کنید، هیچ جای دنیا نمی توانید نمونه آن را  پیدا کنید طراحی فرم و ظاهر آن را به صورت داخلی و بومی انجام دادیم.وی ادامه داد: اینکه گفته شده بعضا چینی است به این خاطر است که ماژولش را از آنجا آوردیم. فرض کنید کیبورد آن را خریداری کردیم و از آنجا آوردیم. ممکن است مانیتورش را از آنجا آورده باشیم و به این دلیل بعضا شائبه به وجود آمد که چینی است.
شجاعان گفت: یکی از سوالاتی است که مردم دارند و تصورشان این است وقتی الکترونیکی رای داده می شود در مرکز، نتیجه آرا را می دانند و درصورتیکه اصلاً این شکلی نیست و این دستگاه به صورت کاملاً آفلاین کار می کند و پلمپ شده است، در حقیقت یک سیم برق بیشتر ندارد.
وی افزود: بعد از اینکه زمان رأی گیری تمام شد، ما پلمپ دستگاه را می شکنیم. دریچه با شکستن پلمپش باز می شود و اطلاعات مربوط به آرا روی فلش ریخته می شود که چه کسی چند رأی آورده است و از این دستگاه جدا می شود و روی دستگاه مجری وارد می شود. پس از آن، صورت جلسه شعبه تنظیم می شود و معلوم می شود چه کسی چند رای آورده است که این فرآیند 5 تا 15 دقیقه طول می کشد. 
وی درباره زمان نهایی اعلام شمارش آرا نیز توضیح داد: در کشوری مانند برزیل ظرف سه ساعت نتایج اعلام شد و ما امیدواریم حداکثر ظرف 5 تا 6 ساعت نتایج انتخابات الکترونیکی را اعلام کنیم.
رییس مرکز فناوری اطلاعات وزارت کشور گفت: در صورت تایید شورای نگهبان اگر منابع تامین نشود که تا همین الان هم تامین نشده، به احتمال قوی تنها 10 هزار شعبه را بتوانیم تجهیز کنیم، اما اگر منابع تامین شود، ما می توانیم برای همه شعب دستگاه ها را بسازیم. این در حالی است که حدود 65 هزار شعبه اخذ رای وجود خواهد داشت. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :