fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 201071

به دنبال استقبال ضعیف در ضرب‌الاجل یک ماهه

مهلت احراز هویت کانال های تلگرامی تا 15 اسفند تمدید شد

مهلت ثبت نام و احراز هویت ادمین کانال های تلگرامی با بیش از 5 هزار عضو در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا 15 اسفندماه تمدید شد.

فناوران- پس از ثبت نام 2500 کانال تلگرامی در مهلت 30 روزه احراز هویت کانال های بالای 5 هزار عضو، مهلت احراز هویت مدیران این کانال ها، در اقدامی قابل پیش بینی برای 37 روز دیگر تمدید شد. 
پیگیری های خبرنگار ما در روز چهارشنبه 6 بهمن ماه (یک روز مانده به پایان مهلت ثبت نام کانال ها) از مسوولان وزارت ارشاد به جایی نرسید و آنها منتظر نظر نهایی وزیر ارشاد برای تمدید مهلت بودند. 
با این حال، مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد روز گذشته در گفت وگو با خبرگزاری دولت گفت: مدیران کانال های تلگرامی که تاکنون با توجه به ضرب الاجل قبلی 30 روزه، موفق به ثبت کانال تلگرامی خود نشده اند تا 15 اسفند ماه سال جاری فرصت دارند تا با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی Saramad.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند. 
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: با توجه به بند یک مصوبه نشست سی و چهارم شورای عالی فضای مجازی (ششم آذر 95) با موضوع «انتشار انبوه محتوا در شبکه های اجتماعی و نیز در راستای صیانت از حقوق شهروندی و مالکیت معنوی دارندگان محتوای دیجیتال در فضای مجازی»، لازم است تمامی صاحبان کانال و خدمات مشابه آن در تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی فعال در کشور که بیش از پنج هزار عضو و کاربر دارند، حداکثر ظرف مدت تعیین شده، نسبت به ثبت در سامانه «سرآمد و ساماندهی» تعیین شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی های samandehi.ir و saramad.ir اقدام کنند. موسویان گفت: مصوبه شورای عالی فضای مجازی، یک مصوبه بسیار خوب است اما در اجرای آن همگان باید کمک کنند و مهم تر از همه، نیازمند یاری خود مردم هستیم. 
به گفته وی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کدی به نام «شامد» (شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال) را به کانال تلگرامی ثبت شده خواهد داد. 
وی افزود: کد شامد اختصاص یافته به هر کانال در واقع یک کد یونیک است که کار اعتبار سنجی کانال را انجام خواهد داد از این رو با این کد، وقتی کاربر روی پروفایل کانال کلیک کند، به سامانه ای که تهیه کرده ایم، راهنمایی می شود و آنجا مشخصات دارنده کانال را مشاهده می کند. 
موسویان تاکید کرد که در این صورت حقوق مالکیت معنوی و مادی فردی که زحمتی را در آن کانال می کشد، حفظ خواهد شد. 
عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد از کانال ها و سایت های بدون شناسنامه برای ثبت مشخصات مراجعه کرده اند، گفت: حدود 11 هزار سایت و کانال بالای بیش از پنج هزار عضو و کاربر در کشور وجود دارد که بعد از فراخوان اولیه و تعیین ضرب الاجل، شمار زیادی از این سایت ها و کانال ها برای احراز هویت مراجعه کرده اند. 
به گفته وی سایت ها شامل علمی و فناوری، اقتصادی و مالی، فرهنگی و هنری، سیاسی و اجتماعی و معارف و ادیان به ترتیب بیشترین سایت ها و کانال های ثبت شده بعد از فراخوان مراجعه به سامانه هستند. 
موسویان همچنین بیشترین فعالیت کانال های ثبت شده در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به ترتیب ارایه خدمات، آموزشی، اطلاع رسانی، خبری، اطلاع رسانی تبلیغاتی و سرگرمی عنوان کرد. 
رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشترین محتوای تولید شده در فضای مجازی را برای رده های سنی به ترتیب بزرگسالان، جوانان، نوجوانان و کودکان دانست. 
موسویان تاکید کرد: پس از اتمام تاریخ مقرر، براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی اقدام خواهد شد.
بر اساس این گزارش همچنان نحوه برخورد با کانال های ثبت نشده در سامانه مذکور روشن نیست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :