fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 198973

وزیر ارتباطات اعلام کرد:

1/5 میلیون سیم کارت بی هویت یک طرفه شد

در حالی که پیش تر اعلام شده بود نزدیک به 5 میلیون سیم کارت بی هویت در کشور وجود دارد، وزیر ارتباطات روز گذشته اعلام کرد: تاکنون یک و نیم سیم کارت بی هویت یک طرفه شده است.

فناوران- محمود واعظی در این باره گفت: مصوبه ای را حدود یک ماه قبل در شورای عالی فضای مجازی داشته ایم و با توجه به تخلفاتی که در این حوزه انجام می شود، همانند استفاده از تلفن ثابت و کسانی که از IPهای شخصی در اینترنت استفاده می کنند، هویت کاربران موبایل هم مشخص شود. 
وی ادامه داد: زمانی که اپراتورها ملزم به دریافت و ثبت مشخصات مالکان سیم کارت شدند، 10 میلیون شماره تلفن بی هویت وجود داشت که با همکاری خوب مردم این تعداد کاهش یافت.
 بنای ما سلب مالکیت نیست
وی با بیان اینکه به هیچ وجه قصد نداریم برای مشترکان مزاحمتی ایجاد شود، افزود:  بنای ما سلب مالکیت نیست؛ بلکه فقط می خواهیم مالکیت هر سیم کارت مشخص شود. تاکنون هم تعداد سیم کارت های بی هویت از 10 میلیون به 4 میلیون و سیصد هزار رسیده است.
واعظی گفت: بعد از این یک ماه فرصت دادیم،  حدود 20 میلیون پیامک در زمان های مختلف  به شماره سیم کارت های بی هویت ارسال شد. برخی به این پیام ها پاسخ دادند که به آنها فرصت دادیم که مدارک خود را تکمیل کنند و کسانی که پاسخ ندادند، سیم کارتشان یک طرفه شده است.
وی ادامه داد: آمار سیم کارت های یک طرفه شده از نهم دی ماه، حدود یک و نیم میلیون نفر گزارش شده است.
 توضیح درباره مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی
واعظی درخصوص جلسه شورای عالی فضای مجازی و نحوه مدیریت این شبکه ها و ساماندهی تلگرام گفت: روی این مصوبه بیش از 6 ماه کار شده است و در جریان تدوین آن هماهنگی زیادی میان دستگاه های مختلف ازجمله وزارت ارتباطات و مرکز  ملی فضای مجازی برقرار بود.
وی افزود: این مجموعه کار به عنوان طرح کلان و فعالیت هایی که باید برای ساماندهی شبکه های اجتماعی انجام شود، مدنظر قرار گرفت تا حریم خصوصی مردم حفظ شود و اطلاعات در داخل کشور بماند که خوشبختانه دیروز در جلسه شورای عالی فضای مجازی با رای بسیار خوبی به تصویب رسید که امیدوارم جزییاتش در جلسه بعد مطرح شود.
واعظی ادامه داد: در  وزارت ارتباطات معطل این مصوبه نشدیم و با توجه به کلیاتی که در مرکز ملی فضای مجازی تفاهم کردیم، فعالیت های مختلف را با شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی آغاز کرده ایم.
وزیر ارتباطات گفت: امیدوارم دانشگاهیان و  بخش خصوصی همانند سایر کشورها بتوانند شبکه ها و پلات فرم هایی را به مردم عرضه کنند که همه نیازمندی ها در شبکه های اجتماعی مرتفع شود.
این مقام مسوول یادآور شد: اکنون به شبکه های اجتماعی خارجی نمی توانیم خدمات ارزش افزوده (که معمولا در کشورهای مختلف وجود دارد) بدهیم، اما اگر شبکه اجتماعی بومی به بازار بیاید، از نظر فنی مورد حمایت وزارت ارتباطات قرار می گیرد.
وی ادامه داد:  از نظر حقوقی و قضایی در جلسه شورای عالی فضای مجازی، دادستان کل کشور اعلام کرد که در این زمینه آیین نامه هایی را نوشته اند و از شبکه های اجتماعی داخلی، حمایت های قضایی و حقوقی می کنند.
وی ادامه داد: اگر در شبکه اجتماعی که سرور آن در داخل است یک نفر تخلف کند، کل شبکه را نمی بندند، از سوی دیگر اجازه تبلیغات در شبکه های اجتماعی داخلی وجود دارد و کسب و کار رونق پیدا می کند که با هماهنگی با بانک مرکزی پرداخت می تواند از طریق این شبکه انجام شود. این ها مزایایی است که برای ایجادکننده شبکه اجتماعی داخلی در نظر گرفته شده  تا ایجاد این شبکه ها برای شان صرفه اقتصادی داشته باشد.
واعظی گفت: برای مردم که از تولید محتوای داخل استفاده کنند، مزایایی قایل شدیم که با تعرفه پایین تر می توانند خدمات دریافت کنند؛  برای مثال اگر فعالیت مردم در شبکه های خارجی اکنون 20 هزار تومان هزینه اینترنت دربر داشته باشند، در شبکه های بومی با یک چهارم این هزینه و با کیفیت بهتر می توانند همین فعالیت را انجام دهند.
 نظر وزیر درباره ماجرای مخابرات و شاتل
وزیر ارتباطات درخصوص تقابل مخابرات و شرکت شاتل در چند روز اخیر گفت: این شرکت ها خودشان تصمیم گیرنده نیستند و باید تابع مصوبات ابلاغ شده کمیسیون تنظیم مقررات باشند.
وی افزود: اختلاف میان مخابرات و شاتل در ارتباط با تعرفه بوده که گفتیم خودشان با هم توافق کنند. شرکت مخابرات هم به مدت طولانی این خدمات را  ارایه کرده  است. با این حال توافقی میان این دو شرکت به وجود نیامد و درنتیجه مخابرات ارایه خدمت را قطع کرده است. درنهایت آنها پیغام داده اند که این خدمات مجددا برقرار شده و من هم پیگیری می کنم تا این امر اتفاق بیفتد.
وی درخصوص رفع فیلتر بازی کلش آف کلنز نیز گفت: مصوبه کارگروه تعیین مصادیق فیلتر نبوده اما  برای اجرای مصوبه اختلالاتی به وجود آمده است که این موضوع در شورای عالی فضایی مجازی مطرح شد و قرار است ساماندهی شود.
 بودجه وزارت ارتباطات افزایش یافته است
واعظی درخصوص بودجه حوزه ICT گفت: سعی کرده ایم در لایحه بودجه برای سال 96 تصدی گری خودمان را کمتر کنیم و به بخش خصوصی عنایت بیشتری داشته باشیم. این حوزه باید جولانگاه بخش خصوصی کشور باشد. بودجه سال 96  و حتی  برنامه پنج ساله ششم را با این رویکرد نوشته ایم که نقش وزارتخانه،  سیاستگذاری، نظارت، حمایت و هدایت بوده و بازیگران اصلی، دانشگاه ها،  بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان باشند.
وی ادامه داد: در ابتدای دولت، بازار این بخش 18 هزار و 850 میلیارد تومان بود که  امروز به  40 هزار میلیارد تومان رسیده است و قرار است تا پایان برنامه ششم، این بازار به 120 هزار میلیارد تومان افزایش یابد که برای تحقق این اهداف نیازمند آن هستیم به بخش خصوصی میدان دهیم و از آن ها حمایت کنیم.
واعظی گفت:  در خبری که  چند روز گذشته منتشر شد،  آمده است: بودجه ما کاهش یافته که صحیح نیست، چون بودجه در بخش های مختلف تعریف می شود که شامل بودجه عمومی، متفرقه، شبکه ملی اطلاعات، روستاییان و ... است که در مجموع بودجه  افزایش داشته است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :