fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 193836

رمضانعلی سبحانی فر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با فناوران:

دولت لایحه کپی رایت و حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی را به مجلس بدهد

فناوران- قانون کپی رایت و مالکیت فکری در بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، اما چگونگی اجرای آن نیاز به لایحه دولت دارد تا در مجلس تصویب شود. رمضانعلی سبحانی فر، نماینده اصلاح طلب مجلس و رئیس کمیته تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس روز یکشنبه (25 مهرماه) ضمن اعلام این خبر در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی «فناوران» به موضوعات رایزنی با هیات بلندپایه چین و همچنین دایر شدن خرده بانک ها در روستاها و مناطق محروم کشور پرداخت.

 در بخش خصوصی، مدیران شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات این انتقاد را به نهادها و دستگاه های دولتی دارند که طی 30 گذشته به دلیل اینکه قانون کپی رایت در کشور اجرا نشده است، بنابراین شرکت های نرم افزاری کامپیوتر هم نتوانسته اند رشد کنند. با توجه به اینکه امروز (یکشنبه 25 مهرماه) جلسه بررسی نهایی و رای گیری در خصوص لایحه حمایت از مالکیت فکری در کمیسیون صنایع و معادن برگزار می شود، آیا در جلسات به موضوع مالکیت معنوی و کپی رایت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز پرداخته شده است؟ 
طبیعی است در هر زمینه ای که خلاقیت و ابتکاری به وجود آید، جزو مالکیت فکری محسوب می شود. بنابراین در زمینه مالکیت فکری، قطعا بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات گنجانده می شود. ضمن اینکه ما باید قانون کپی رایت را بیشتر تقویت کنیم. زیرا تاکنون قانون کپی رایت در کشور ما خیلی ضعیف و کم رنگ بوده و انتظار نمایندگان مجلس از دولت محترم این است که لایحه قانون کپی رایت و همچنین قانون حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی را به مجلس تقدیم کند تا با توجه به رشد فضای مجازی که امروز ما شاهد آن هستیم، قانون جامعی را در این زمینه داشته باشیم. به ویژه اینکه در زمینه انتقال فناوری اطلاعات و ارتباطات، تولید محتوا، نرم افزار و سخت افزار نیز حدود 120 میلیارد تومان بودجه در اختیار وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات  قرار داده ایم تا با ارائه تسهیلات، شرکت ها به تولید محتوا، نرم افزار و سخت افزار تشویق شوند. پس ما از کسانی که بخواهند در زمینه تولید فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت داشته باشند، حمایت جدی می کنیم.
 اخبار منتشر شده حکایت از این دارد که چینی ها به دنبال راه اندازی پایگاه خاورمیانه ای دیتاسنتر در جزیره قشم هستند. ضمن اینکه در داخل کشور هم این انتقاد وارد می شود که چرا نباید شرکت های بخش خصوصی کشور با استفاده از سرمایه گذاری خارجی بتوانند از این موقعیت استفاده کنند. 
با توجه به اینکه در روزهای اخیر گروهی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از کشور چین با نمایندگان مجلس در کمیسیون صنایع و معادن دیدار و گفت وگو داشته اند، چه مباحثی در این خصوص مطرح شده است؟ 
در چند سال اخیر و به خصوص در زمان تحریم های شورای امنیت علیه پرونده هسته ای، ما بیشترین ارتباط را در زمینه بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات با کشور چین داشتیم. در جلسه ای که اخیرا نمایندگان مجلس با هیات بلندپایه بخش دولتی چین در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشتند، این موضوع مطرح شد که امروز ایران به دنبال این است که از وضعیتی که در گذشته داشته و فقط به عنوان یک بازار مصرفی و ارائه خدمات و سرویس ها مطرح بود، تبدیل به بازار انتقال دانش و سرمایه گذاری و همچنین مشارکت در سرمایه گذاری در بخش فناری اطلاعات و ارتباطات  بشود. زیرا ما می خواهیم از این ظرفیت انتقال فناوری و دانش برای اشتغال زایی و کارآفرینی بیشتر استفاده کنیم و اگر بشود حتی می خواهیم  بازار 400 میلیون نفری منطقه خاورمیانه را به دست بیاوریم تا به هاب منطقه تبدیل بشویم.
 دکتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان حدود سه هفته پیش در صحن علنی مجلس گفت که پس از ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی، وزارت امور خارجه هدف خود را بر مبنای پیشبرد سیاست های اقتصاد مقاومتی قرار داد و به این منظور، سعی داریم فرهنگ حاکم بر وزارت خارجه را تبدیل به فرهنگی کنیم که در جهت توسعه و کمک به پیشرفت کشور، صادرات غیرنفتی و کمک به واردات فناوری و سرمایه خارجی در جهت اهداف اقتصادی نظام و دولت باشد. 
در حالی که منتقدان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات عنوان می کنند که تمرکز دولت بیشتر روی بحث مذاکرات نفت و گاز است و به موضوع فناوری چندان توجهی نمی شود، وزارت امور خارجه در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد چه کارهایی انجام می دهد؟ 
من فکر می کنم یکی از عامل های مهم توسعه هر کشوری، بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات است. خوشبختانه توجهی که دولت در برنامه ششم توسعه داشته، این است که یکی از چهار محور مهم آن به بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداخته است. بنابراین باید از این ظرفیت استفاده کنیم و اگر می خواهیم توسعه ای داشته باشیم، این توسعه باید بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد. هرچند امکان دارد که اکنون مسائل سیاسی در وزارت خارجه بیشتر مورد توجه قرار گرفته باشد، اما ما باید از این فرصت ایجاد شده بیشترین استفاده را بکنیم؛ به خصوص اینکه در بخش اقتصادی هم تاثیرگذار است. زیرا حدود 120 هزار میلیارد تومان ظرفیت بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مبتنی بر اقتصاد محتوای فناوری اطلاعات و ارتباطات است و شاید حدود 240 هزار میلیارد تومان از اقتصاد کشور هم بر بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام می شود که این خود به تنهایی ظرفیت بسیار بالایی است، پس باید توجه بیشتری به آن بشود.
 آخرین خبرها در کمیته تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن چیست؟ 
پس از اینکه اساسنامه پست تصویب شد، اصلاحاتی روی آن انجام شد و سپس برای اجرایی شدن ابلاغ شد. اکنون زمینه خوبی برای پست و پست بانک فراهم شده تا در فضایی که قوانین و مقرارت مناسبی تصویب شده، در بخش پست رقابتی پذیری را بالا برده است و ایجاد دو اپراتور دیگر در کنار پست دولتی و خدمات پستی ارایه را می دهد. در بحث پست بانک، مصوب شده که «خرده بانکداری» را به ویژه در مناطق محروم و روستایی کشور داشته باشند. پیشتر با توجه به محدودیت های بانک مرکزی نمی توانستند شعبه ای در شهرستان ها داشته باشند، اما اکنون مجوز داده شده تا حداقل در هر شهرستانی که دارای یک فرمانداری است، شعبه ای داشته باشند و من فکر می کنم فرصتی هم برای پست بانک به وجود آمده که از این حالتی که هست خارج شود و به سمت خرده بانکداری و صندوق های خرد در روستاها برود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :