fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 188018

وعده مدیرعامل شرکت زیرساخت:

فیلترینگ هوشمند پایان پاییز به سرانجام می رسد

معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت زیرساخت اعلام کرد: طرح فیلترینگ هوشمند تا پایان آذرماه به بهره برداری کامل می رسد.

فناوران- محمدجواد آذری جهرمی روز گذشته در مراسم رونمایی از سامانه اندازه گیری و پایش کیفی شبکه ارتباطات زیرساخت کشور گفت: با توجه به شاخص هایی که برای طرح فیلترینگ هوشمند تعریف کردیم، این طرح را موفقیت آمیز می دانیم؛ چراکه تا قبل از اجرای این طرح با ۵ درصد محتوای ناسالم مواجه بودیم که بعد از اجرای پالایش این میزان به زیر یک درصد رسید.
وی افزود: ما درحال حاضر فاز دوم فیلترینگ هوشمند را سپری می کنیم اما اینکه قرار بوده تا اردیبهشت به بهره برداری برسد اما با تاخیر مواجه شد و گفته اند تا اواخر آذرماه به اتمام می رسد.
مدیرعامل شرکت زیرساخت افزود: فاز نخست فیلترینگ هوشمند روی یک شبکه اجتماعی انجام شد که نتایج حاصل از آن خوب و موفقیت آمیز بود؛ چراکه تا قبل از پالایش طبق گزارش های کمیته مصادیق محتوای مجرمانه با 5 درصد محتوای ناسالم مواجه بودیم که بعد از اجرای پالایش به زیر یک درصد رسیدیم.
جهرمی گفت: طبق گزارش کمیته مصادیق، سال گذشته یک میلیون و 200 هزار مصداق محتوای مجرمانه احصا شد این در حالی است سامانه هوشمند ما توانست 95 میلیون مصداق را کشف و پالایش کند و این نشان از موفقیت سامانه فیلترینگ هوشمند دارد.
وی با بیان اینکه پالایش هوشمند قرار است فضایی که کاربران ایرانی استفاده می کنند را رصد کند، گفت: گاهی بر ما خرده می گیرند که چرا فلان سایت خارجی که هیچ بازدیدی از داخل کشور ندارد و محتوای ناسالم به همراه دارد را فیلتر نمی کنیم که باید بگویم برای انجام این کار که هزینه های گزافی می برد، نباید بی خودی هزینه بتراشیم.
معاون وزیر ارتباطات افزود: فاز دوم پالایش هوشمند به دنبال این است که عملیات فیلترینگ طبق ماده 21 قانون جرایم رایانه ای به سمت ارایه کنندگان خدمات و به اصطلاح لایه دسترسی منتقل شود. این عملیات پیچیده و فنی است و به همین دلیل این موضوع با تاخیر انجام می گیرد.
وی افزود: در فاز سوم این طرح، فیلترینگ هوشمند برای کل شبکه در بخش غیر رمز انجام می گیرد و پیش بینی می کنیم تا پایان آذرماه به نتیجه برسد.
 کاهش قیمت اینترنت آغاز شد
مدیرعامل شرکت زیرساخت با بیان اینکه کاهش قیمت اینترنت برای مردم محسوس خواهد بود، گفت: نخستین شرکتی که کاهش تعرفه ها را در سایت خود قرار داد و تعرفه های پیشین را اصلاح کرد، شرکت مخابرات استان تهران بود و به ترتیب بعد از آن شاتل، ایرانسل، های وب، آسیاتک و برخی دیگر از شرکت ها انجام دادند و شرکت زیرساخت فرصت دارد تا ظرف 3 ماه آینده وارد انعقاد قراردادهای جدید با شرکت های اینترنتی شود.
آذری با بیان اینکه اکثر گلایه های مشترکان از مخابرات های استانی بود، گفت: وزیر ارتباطات در این راستا به مدیرعامل شرکت مخابرات ایران دستور داد تا سریعا تعرفه مخابرات استان ها کاهش یابد اما این را هم باید بدانیم که بعضا برخی کاربران آشنایی با خریدن بسته های ارتباطی ندارند و برخی گلایه ها وارد نیست.
معاون وزیر ارتباطات پس از رونمایی از سامانه اندازه گیری و پایش کیفی شبکه ارتباطات زیرساخت کشور گفت: در راستای سنجش ارتباطات بین الملل قصد داریم دستگاه های اندازه گیری را در سرورهای خارج از کشور مستقر کنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون استقرار این دستگاه ها در آمستردام، هنگ کنگ، لندن و سنگاپور در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: این مساله افزایش کیفیت ارتباطات بین الملل را در کنار ارتباطات داخلی و نیز ارتقای شفافیت این سرویس دهی به همراه خواهد داشت.
وی گفت: اما امروز با راه اندازی سامانه اندازه گیری کیفیت اینترنت به صورت شفاف مشخص خواهد شد که اشکال و قطعی سرویس از کدام سمت است و کاربران می توانند شاخص های کیفی شبکه را مشاهده کنند.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در این زمینه سه پارامتر متوسط تاخیر در شبکه، متوسط گمشدگی بسته های اینترنتی (پکت لاست) و تفاوت تاخیر تعریف شده است. به این معنی که اگر میزان متوسط تاخیر در شبکه از سوی ارتباطات زیرساخت بیش از ۴۲ میلی ثانیه باشد، مشمول پرداخت جریمه به شرکت های اینترنتی خواهد شد. در همین حال متوسط میزان تاخیر در شبکه ۲۲ میلی ثانیه در نظر گرفته شده است. جهرمی ادامه داد: درباره میانگین گمشدگی بسته های اینترنتی نیز تا ۰.۰۴ درصد مجاز هستیم که هم اکنون این میزان در شبکه ارتباطات زیرساخت صفر درصد است. در همین حال میزان متوسط تفاوت تاخیر در ارایه سرویس ۴ میلی ثانیه در نظر گرفته شده است که هم اکنون این رقم در شبکه ارتباطات زیر ساخت ۰.۹ میلی ثانیه است.
وی همچنین از افزایش ظرفیت ترانزیتی بین الملل درجهت کاهش درآمدهای زیرساخت خبر داد و گفت: با توجه به اینکه کاهش قیمت پهنای باند درآمدهای شرکت ارتباطات زیرساخت را کاهش داده است، با سرویس دهنده های خارجی در حال مذاکره هستیم تا این کاهش درآمد را از طریق فعال سازی ظرفیت های بین الملل جبران کنیم.
معاون وزیر ارتباطات درباره چرایی محسوس نبودن کاهش تعرفه اینترنت در کشور گفت: این تعرفه به تازگی از سوی شرکت های اینترنتی و اپراتورهای موبایل در حال اجراست به نحوی که تاکنون شرکت مخابرات استان تهران براساس تعرفه های جدید قیمت اینترنت را کاهش داده است، همچنین سایر شرکت ها نیز تفاهم نامه خود را با شرکت ارتباطات زیرساخت برای کاهش تعرفه ها منعقد کرده اند. هم اکنون شرکت مخابرات ایران نیز در حال اجرای تفاهم نامه برای اعمال این تعرفه هاست.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: قرار است ظرف سه ماه آینده طبق مصوبه رگولاتوری قراردادهای جدید را با شرکت های اینترنتی و موبایلی به اتمام برسانیم که امیدواریم سایر شرکت ها نیز در هفته پیش رو این قراردادها را با زیرساخت امضا کنند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :