fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 185832

وزارت اطلاعات از ماجرا اعلام برائت کرد

ورود وزارت ICT به ماجرای ارسال پیامک های تهدیدآمیز به خبرنگاران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دستور پیگیری ارسال پیامک تهدیدآمیز به خبرنگاران را به بخش های ذیربط داده ام.

فناوران- اخیرا پیامکی تهدیدآمیز برای تعدادی از خبرنگاران ارسال شد که در آن آمده بود: « هر گونه ارتباط و همکاری با عناصر معاند خارج از کشور از طریق ایمیل، پورتال های امن و سایر وسایل ارتباطی عملی مجرمانه و موجب پیگرد قضایی است، ضروری است ارتباطات خود را قطع نمایید. این پیامک به منزل آخرین هشدار امنیتی است». 
مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس روز گذشته به وزیر ارتباطات گفت: درباره پیامکی که برای 700 خبرنگار با موضوع هشدار نسبت به همکاری با رسانه های معاند ارسال شده از وزارت اطلاعات، پلیس فتا و وزارت ارشاد سوال کردیم اما همه درباره منشا این پیامک اظهار بی اطلاعی کردند و اعلام کردند که چنین پیامکی ارسال نکردند. اگر تذکری لازم است باید از منشا قانونی باشد در غیر این صورت تهدید روزنامه نگارها به این شکل صحیح نیست.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این نماینده گفت: این موضوع در وظایف وزارت ارتباطات نیست اما به دلیل اینکه معتقدم این روش به کشور آسیب می رساند، با شما هم عقیده هستم و ازاین رو دستور دادم بخش های ذیربط این موضوع را پیگیری کنند.
واعظی گفت: پیامک هایی که بدون امضا ارسال می شود و کسی مسوولیت آن را قبول نمی کند، به جز آشفتگی سود دیگری ندارد.
 وزارت اطلاعات و پلیس پیگیر باشند
هم زمان با پاسخ وزیر ارتباطات، نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز از وزارت اطلاعات و پلیس فتا خواست منشا پیامک های تهدیدآمیز ارسالی به برخی خبرنگاران را مشخص کنند.
علی مطهری گفت: هیات نظارت بر مطبوعات نهاد متولی رسانه هاست و سایر نهادها حق دخالت در این حوزه را ندارند؛ بنابراین موارد این چنینی باید از طریق هیات نظارت به مطبوعات اعلام شود.
وی افزود: ارسال چنین پیامک هایی موجب ایجاد نگرانی در اهالی رسانه شده؛ بنابراین پلیس فتا و وزارت اطلاعات باید به‎سرعت منشا این پیامک ها را روشن کنند و نتیجه را به اطلاع مردم و رسانه ها برسانند و خاطی یا خاطیان به قوه قضاییه معرفی شوند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: معنی ندارد که پیامک های تهدیدآمیز به شکل مشکوک برای اهالی رسانه ارسال شود؛ بلکه چنین اقداماتی باید به طور آشکار از سوی مرجع قانونی مشخص انجام شود.نایب رییس مجلس وعده داد در صورت لزوم این موضوع در مجلس  پیگیری خواهد شد.
 اعلام برائت وزارت اطلاعات 
هشدار امنیتی این پیامک سبب شده بود برخی ارسال آن را منتسب به وزارت ارتباطات بدانند؛ اما روابط عمومی این وزارتخانه ارسال هرگونه پیامک تهدیدآمیز برای شهروندان یا فعالان رسانه ای را از سوی این وزارتخانه تکذیب کرد و آن را مغایر مشی این وزارتخانه در حفظ حقوق شهروندی دانست.
 اگر ارتباطی با خارج بوده، پیامک خوبی است
در همین حال اما سخنگوی قوه قضاییه نیز روز گذشته به این موضوع واکنش نشان داد. 
خبرنگاری روز گذشته از محسنی اژه ای درخصوص پیامک تهدیدآمیز یک شماره ناشناس به برخی خبرنگاران و روزنامه نگاران سوال کرد و گفت: آیا پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده است؟ اژه ای از خبرنگار مربوطه خواست پیامک را بخواند و پس از یادداشت آن گفت: به نظرم من باید تحلیل کنیم؛ چرا که پیامکی از یک شخص ناشناس ارسال می شود. آیا این درست است یا غلط؟ آیا این کسی که می خواهد هشدار دهد نباید خود را معرفی کند؟ ممکن نیست سبب شود کس دیگری هم با استفاده از خط ایرانسل چنین حرف هایی بزند؟ فرد شاکی از کجا باید بداند از چه کسی باید شکایت کند؟
محسنی اژه ای افزود: اگر نهادی، ارگانی یا فردی می خواهد دلسوزانه هشدار دهد، بهتر است آدرس و نشان خود را مشخص کند و بگوید: من احساس می کنم شما با فلان رسانه خارجی ارتباط دارید و بهتر است این کار را نکنید. اما گاهی اصلا ارتباطی با معاندان نظام وجود ندارد که بخواهد قطع شود که در این صورت ارسال چنین پیامک هایی ایراد دارد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: با فرض اینکه اگر کسی چنین پیامکی را دریافت کرده که با خارج از کشور هم در ارتباط است، این پیامک تهدید نیست؛ بلکه خیلی هم خوب است. در هر صورت اطلاعی ندارم که شکایتی شده باشد اما قطعا هر شکایتی که صورت گیرد، پیگیری خواهد شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :