fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 185737

برای سرمایه‌گذاری روی ایده‌های نو

صندوق سرمایه گذاری جسورانه فناوری اطلاعات راه اندازی شد

صندوق سرمایه گذاری جسورانه در حوزه های فناوری اطلاعات، زیست فناوری، نانو، سلامت و دارو راه اندازی شد.

فناوران- صندوق های ارزش آفرین سرآوا، پارتین، سلامت رویان پارسیان، توسعه آرمانی و یکم آرمان آتی، پنج صندوق سرمایه گذاری جسورانه ای هستند که دیروز موافقت اصولی خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار گرفتند.
سرمایه اولیه این صندوق های سرمایه گذاری جسورانه بین 100 میلیارد ریال تا 500 میلیارد ریال اعلام شده است.
طول عمر فعالیت هر صندوق برابر با ۷ سال است. این صندوق ها توسط مدیران حرفه ای مدیریت می شود تا موجودی صندوق صرف زیرساخت ها نشود.
قرار است موجودی صندوق صرف اجرایی شدن ایده های نو در شرکت های دانش بنیان شود تا طرح ها به مرحله تجاری سازی برسند.
معاون توسعه و مدیریت منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه راه اندازی این 5 صندوق گفت: تاکنون 110 طرح دانش بنیان در بورس ایده ارایه شده است.
علیرضا دلیری افزود: با راه اندازی تابلوی شرکت های دانش بنیان در بورس، ظرفیت های بازار سرمایه در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در دنیا هر یک دلار در سرمایه گذاری جسورانه 5/6 دلار سود داشته است، بیان کرد: در کشور در زمینه صندوق های سرمایه گذاری جسورانه ورود اندک انجام شده، در برنامه پنجم و ششم توسعه به آن پرداخته شده اما فعالیت منسجم و منظمی در کشور انجام نشده است، به طوری که درحال حاضر 35 تشکل در حوزه سرمایه گذاری جسورانه در کشور فعالیت می کنند که بیشتر این تشکل ها صندوق های پژوهش و فناوری و موسسات هستند.
وی افزود: خروجی این تشکل ها بیش از 260 طرح است که بالغ بر 460 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است، همچنین 6900 فقره تسهیلات از طریق موسسات پرداخت شده و تعدادی ضمانت نامه نیز صادر شده است.
دلیری با بیان اینکه 12 هزار متقاضی برای دانش بنیان شدن وجود دارد، ادامه داد: از 2450 شرکت که مجوز دانش بنیان دریافت کرده اند، 420 شرکت درآمد و سرمایه آن بیش از 10 میلیارد ریال است و 125 شرکت بالای 100 میلیارد ریال فروش داشته اند.
وی گفت: اکنون شرایط برای ورود به بازار سرمایه از طریق تفاهم نامه بین معاونت علمی و سازمان بورس و اوراق بهادار ایجاد شده تا بتوانیم فعالیت و طرح آنها را توسعه دهیم.
دلیری گفت: همکاری برای ترویج سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان از طریق آشنایی سرمایه گذاران بخش خصوصی با این حوزه و آموزش مفاهیم، اصطلاحات و نحوه فعالیت در بازار سرمایه به فعالان حوزه دانش بنیان، یکی از موضوعات این تفاهم نامه به شمار می رود.
وی ادامه داد: همچنین همکاری در راستای راه اندازی و تقویت صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و همکاری در جهت تسهیل فرآیند ورود و تشویق شرکت های دانش بنیان به حضور و استفاده از ابزارها و نهادهای تامین مالی بازار سرمایه از دیگر موضوعات این تفاهم نامه مشترک محسوب می شود.
 متقاضی اروپایی برای صندوق های خطرپذیر
مدیر عامل فرابورس نیز در این نشست گفت: با وجود اینکه صندوق های سرمایه گذاری جسورانه از امروز کار خود را آغاز می کنند، اما برای این اقدام متقاضی اروپایی داریم.
امیر هامونی افزود: اکنون بر آن هستیم تا اساسنامه صندوق های جسورانه را ترجمه کنیم تا علاوه بر ایرانی های مقیم، ایرانی های غیرمقیم و خارجی‎هایی که علاقه مند به سرمایه گذاری هستند در این کار مشارکت کنند.
وی افزود: برای تدوین اساسنامه صندوق سرمایه گذاری جسورانه ۷۰ نشست تخصصی با معاونت علمی برگزار کرده ایم تا اینکه از امروز این صندوق ها می توانند کار خود را روی سرمایه گذاری طرح ها آغاز کنند.
هامونی ادامه داد: با وجود اینکه این اقدام  در ابتدای راه است؛ ولی متقاضی اروپایی هم داشته است به طوری که به سازمان بورس درخواست داده تا بتواند روی طرح های دانش بنیان ایرانی سرمایه گذاری کند.
 هموار شدن راه برای ورود ایده ها به بورس
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نیز با بیان اینکه با راه اندازی صندوق های جسورانه مسیر برای پیاده سازی ایده های نو در بازار بورس فراهم می شود، گفت: با راه اندازی این صندوق ها بازار جدیدی برای ایده های نو ایجاد می شود.
سورنا ستاری گفت: ایران رتبه چهارم را از نظر تربیت نیروی مهندس در دنیا دارد همچنین 5هزار دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند؛ بنابراین باید از این نیرو برای تولید ارزش افزوده و کارآفرینی استفاده کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با راه اندازی این صندوق ها بازار جدیدی برای ایده های نو ایجاد می شود ضمن اینکه تابلوهای دانش بنیان جدیدی نیز در بورس راه‎اندازی می شوند البته آموزش و فرهنگ سازی در این حوزه مساله مهمی است که در این تفاهمنامه به آن توجه کرده ایم.
وی افزود: مهم ترین اتفاقی که با امضای این تفاهم نامه رخ می دهد، ایجاد شفافیت برای شرکت های دانش بنیان است. از این طریق صورت های مالی و عملکردی شفافی ایجاد می شود و این همان چیزی است که در معاونت و سازمان بورس به دنبال آن هستیم.
براساس این تفاهمنامه، طرفین در جهت ترویج سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان از طریق آشنایی سرمایه گذاران بخش خصوصی با این حوزه و آموزش مفاهیم، اصطلاحات و نحوه فعالیت در بازار سرمایه با فعالان حوزه دانش بنیان همکاری می کنند.
همچنین تسهیل فرآیند ورود و تشویق شرکت های دانش بنیان به حضور و استفاده از ابزارها و نهادهای تامین مالی بازار سرمایه و راه اندازی و تقویت صندوق سرمایه گذاری جسورانه، در مفاد این تفاهم نامه قرار دارد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :