fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 14172

لزوم مديريت تنش هاي ارزي در بازار IT

تاثير نوسانات ارزي بر بازار فناوري اطلاعات به وضوح تاثير آب بر آتش است. آمار دقيقي از ميزان گردش مالي در بازار فناوري اطلاعات كشور در دست نيست، اما ايران به عنوان يكي از كشورهاي جوان و در حال توسعه، بر اساس گمانه ها به سالانه ده ميليون دستگاه رايانه و بیش از 12 ميليون دستگاه تلفن همراه نيازمند است.

علي شميراني
از حرص معدود كاربران ايراني براي خريد يك گوشي تلفن همراه به ارزش 5 ميليون تومان كه كاركرد چنداني هم در شبكه مخابراتي كشور ندارد که بگذريم؛ بايد گفت به هر تقدير محصولات فناورانه امروز در سبد كالاي بسياري از خانواده‌ها قرار دارد و برخي به هر قيمتي مجبور به خريد هستند.بازار IT كشورمان پيش از اين نيز با تنش‌هاي ارزي مواجه بوده و گاه كار تا جايي پيش رفته كه خريد و فروش در بازار دلاري شده است! اما در روزهاي اخير اخباري در رسانه‌ها منتشر می شود كه نشان مي‌دهد نوسانات اخير -حتی به فرض مديريت سريع - آثار بدي در بلند مدت به همراه خواهد داشت. اخباري همچون قطع سفارشات قطعات تلويزيون به كشور، كاهش 27 درصدي واردات لپ‌تاپ، عرضه محصولات بي‌نام و نشان، نيمه تعطيل شدن بازار موبايل به واسطه نوسانات اخير و غيره از آن جمله است.در خصوص شيوه عمل واردكنندگان، فروشندگان و خريداران در شرايطي از اين دست به نظر مي‌رسد باید تدابيري انديشيده شود، اما در اين مدت از نهادها و اصناف دست‌اندركار بازار ICT چيزي جز هشدار و اعتراض نديده ايم. نهادهاي نظارتي همچون سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان نيز حداقل انتظار يعني انتشار خبر يا اطلاعيه‌اي خشك و خالي را هم برآورده نکرده اند.
اين در حالي است كه بنا بر اخبار، حتي با فرض تثبيت نرخ ارز با يك شكاف در ميزان عرضه و تقاضا مواجه شده‌ايم و آبي كه گل‌آلود شده، شايد بنا به مصالحي همچنان گل‌آلود باقي بماند تا برخي ماهی خود را بگیرند.
بنابراین از فعالان صنفي و نظارتي انتظار مي‌رود تا حداقل در قالب نشست‌ها یا با تشكيل كميته‌هايي به همفكري بپردازند كه حتي اگر منجر به رفع مشكلات نشود، شايد كمترين خروجي آن جلوگیری از وخامت اوضاع باشد.



نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :