fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 231709

گوشی‌های دست دوم خارجی ثبت نمی‌شوند

انتقال مالکیت گوشی های کارکرده فاز بعدی اجرای طرح رجیستری

مدیر کل IT ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نشست خبری اعلام کرد از هفته آینده امکان رجیستری گوشی های دست دوم مشمول طرح فراهم و فرآیند انتقال مالکیت گوشی های دست دوم بر اساس کد دستوری *7777# انجام می شود.

سـاحـره چـمـنی
saherehchamani@
به گفته وی، در فرآیند ثبت گوشی های موبایل، گزینه سومی در نظر گرفته شده که شامل انتقال مالکیت است؛ بر این اساس لازم است کاربر کد IMEI گوشی را که قرار است به فروش برساند، وارد سیستم کند و سیستم شماره تلفن فردی را که قرار است مالک بعدی گوشی باشد، می خواهد. پس از وارد کردن این شماره، سیستم از طریق پیامک کدی را برای فرد خریدار ارسال می کند. بعد خریدار ادامه انتقال مالکیت را انجام می دهد. 
وی ادامه داد: بر این اساس از طریق همان کد دستوری *7777# و گزینه فعال سازی، خریدار ادامه روند را طی می کند؛ IMEI را وارد می کند، کد دستوری را هم که از سیستم دریافت کرده وارد و ارسال می کند. سپس سیستم پیامکی مبنی بر مدل و مشخصات گوشی برای وی ارسال می کند و گوشی در شبکه فعال خواهد شد. 
دهقانی نیا گفت: خریداران قبل از اینکه گوشی دست دوم را خریداری کنند یا بخواهند گوشی خود را به فروش برسانند حتما تنظیمات بازگشت به کارخانه یا همان ریست فکتوری را انجام دهند، سپس این فرآیند را انجام دهند.
بر اساس گزارش وی، فرآیند استعلام اصالت هم با کد دستوری *7777# و انتخاب گزینه ورود کد پانزده رقمی IMEI صورت می گیرد. به این ترتیب سیستم پیامکی برای خریدار ارسال می کند.  وی با بیان این که این کد حتما باید با سرشماره همتا باشد گفت: اگر سرشماره دیگری پیامک دریافت کردند، قطعا مشکلی وجود دارد و از خرید آن گوشی صرف نظر کنند.
وی افزود: کاربران باید وقتی پیامک را دریافت کردند با فیزیک کالایی که خریداری می کنند تطبیق دهند. بر این اساس کاربر با شماره گیری *#06#، کد IMEI گوشی خود را دریافت می کند سپس باید این کد را با کد IMEI روی جعبه گوشی تطبیق دهد. مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: خریداران حتما موقع خرید توجه داشته باشند که فاکتور خرید کالا با مهر فروشگاه روی فاکتور درج شود. ممکن است یک گوشی دارای دو IMEI باشد که هر دو IMEI را حتما استعلام بگیرند اگر پاسخ منفی بوده از خرید دستگاه امتناع کنند.
به گفته وی، کد شش رقمی عدد با یک پوشش روی جعبه درج شده که می توانند کد فعالسازی را از این قسمت بردارند. سپس از طریق سامانه  کد فعال سازی را وارد کرده و پس از ارسال کد IMEI و شماره تلفن، پیامکی مبنی بر تایید این کدها دریافت می کنند.

 فقط 11509 گوشی غیرفعال شد
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد که از زمان اجرای طرح فقط 11 هزار و 509 گوشی قاچاق شناسایی و بلاک شده و دیگر از شبکه سرویس دریافت نمی کند.دهقانی نیا گفت: تاکنون 21 هزار و 265 کد IMEI در کل کشور شناسایی شده که از این تعداد فقط 11 هزار و 509 مورد بلاک و از دسترسی خارج شده است؛ چرا که تعدادی مسافر بوده اند و بعد از چند روز از شبکه خارج شده اند. 

 رشد 160 درصدی واردات قانونی موبایل
مدیرکل فناوری اطلاعات سازمان ستاد مبارزه با قاچاق کالا همچنین اعلام کرد که از زمان اجرای طرح رجیستری میزان واردات قانونی گوشی با رشد 160 درصدی همراه شده است.
وی با بیان اینکه ارزش واردات قانونی گوشی از زمان اجرای طرح به 278 میلیون دلار رسیده است گفت: میزان ارزش واردات قانونی گوشی در 9 ماهه ابتدایی سال 14 میلیون و 500 هزار دلار برآورد شده است.
بر اساس گزارش دهقانی نیا، پاییز سال گذشته میزان واردات از نظر ارزش 56 میلیون دلار بود، در حالی که پاییز 96 این رقم به بیش از 1144 میلیون دلار رسیده است.
بنابراین امسال شاهد رشد بیش از 160 درصدی در میزان واردات قانونی کالای تلفن همراه از جمله مشمولین طرح به کشور بوده ایم.

 گوشی های دست دوم خارجی رجیستر نمی شوند
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد گوشی های دست دوم خارجی که با عنوان ریفربیشد وارد کشور می شوند، امکان رجیستری در شبکه اپراتوری کشور را ندارند.
حمیدرضا دهقانی نیا اعلام کرد افرادی که گوشی های دست دوم از خارج از کشور وارد می کنند امکان استفاده از این دستگاه را در خوشبینانه ترین حالت به مدت 30 روز دارند و پس از آن گوشی غیرفعال خواهد شد. 
به گفته وی امکان رجیستری گوشی های دست دوم خارجی در شبکه اپراتوری کشور وجود ندارد.
دهقانی نیا همچنین اعلام کرد: سه شرط برای رجیستری گوشی مسافران وجود دارد؛ اول اینکه گوشی آنها مشمول طرح باشد، از سوی دیگر مسافر قصد اقامت بیش از 30 روز در کشور را داشته باشد و نیز بخواهد از سیم کارت ایرانی استفاده کند. 
وی ادامه داد: به این منظور کاربران باید به سایت
?0 epl.irica.gov.ir/ImeiRegisterمراجعه کرده و پس از وارد کردن شماره ملی، شماره پاسپورت، مدل و برند و پرداخت حقوق گمرکی، امکان استفاده از گوشی را خواهند داشت، در غیر این صورت طی بازه 30 روزه گوشی آنها غیرفعال شده و امکان استفاده مجدد از آن را در شبکه اپراتوری ایران نخواهند اشت. به گفته وی، شخصیت های سیاسی و کسانی که از سیم کارت خارجی استفاده می کنند مطلقا نیازی به هیچ فرایندی برای رجیستری گوشی های موبایل شان ندارند. همچنین کسانی که از سیم کارت های رومینگ شده استفاده می کنند، هرگز مشمول طرح رجیستری نمی شوند.
به گفته وی توریست هایی هم که کمتر از یک ماه در کشور اقامت داشته باشند، نیازمند هیچ اقدامی نیستند و صرفا افرادی که بیش از یک ماه قصد اقامت دارند، لازم است که گوشی خود را ثبت کند یا از کشور ایران گوشی خریداری کند.
وی همچنین اعلام کرد مسافرانی که مدام به کشورمان سفر می کنند، بهتر است همان بار اول در بدو ورود به کشور گوشی خود را در سامانه epl.irica.gov.ir/ImeiRegister  رجیستر کنند و عوارض گمرکی را پرداخت کنند، در غیر این صورت گوشی آنها دفعه بعدی که وارد کشور شوند، سرویس دریافت نخواهد کرد.

 سامانه و اطلاع رسانی 
بر اساس گزارش مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا، درگاه اینترنتی سامانه همتا در این آدرس Hamta.ntsw.ir در دسترس است. همچنین کاربران برای دریافت اطلاعات این طرح می توانند به پایگاه اطلاع رسانی طرح ثبت تلفن همراه به آدرس Hamtainfo.ntsw.ir مراجعه کنند. 
کاربران همچنین برای دریافت اپلیکیشن های مرتبط با این طرح باید به شبکه های اجتماعی طرح ثبت تلفن همراه hamta_ntsw@ مراجعه کنند. سامانه ثبت گوشی های مسافری نیز در این آدرس epl.irica.gov.ir/ImeiRegister در دسترس است. برای شکایت از موارد تخلف نیز افراد باید به سامانه تعزیرات حکومتی (جهت ثبت شکواییه اینترنتی) Tazirat135.ir و نیز سامانه سازمان حمایت (جهت ثبت شکواییه اینترنتی) Cppo.mimt.gov.ir
مراجعه کنند. همچنین کاربران می توانند شکایات خود را با مرکز تماس طرح ثبت تلفن همراه 096366 در میان بگذارند.

 تامین اجتماعی کمتر از 2827 آیفون وارد کرد
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در رابطه با حواشی که در ارتباط با یکی از شرکت های واردکننده گوشی مطرح شده بود، اعلام کرد که این شرکت رقم بسیار کمی گوشی وارد کشور کرده است. حمیدرضا دهقانی نیا گفت: در طول هفته گذشته حواشی بسیاری در رابطه با یکی از شرکت های زیرمجموعه تامین اجتماعی منتشر شده است. 
وی گفت: در طول یک هفته گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه رانتی به وجود آمده و واردات را برای همه آزاد کنیم. 44 شرکت مجوز واردات گوشی دارند از این تعداد بیش از 30 شرکت هم اکنون فعال هستند و شرکت وابسته به تامین اجتماعی نیز جزو شرکت هایی است که مجوز واردات گوشی دارد؛ این شرکت از ابتدای سال تاکنون 7378 ثبت سفارش آیفون انجام داده که از این تعداد 2827 مورد ترخیص نهایی شده است. به گفته دهقانی نیا، کلا 300 هزار ثبت سفارش گوشی های اپل از ابتدای سال تاکنون انجام شده است. بنابراین این شرکت سهمش چند درصد واردات است. این شرکت عمومی است و منتسب به دولت نیست.
وی همچنین اعلام کرد: برخی از دوستان بر اساس شنیده ها مواردی را مطرح می کنند. مثلا اظهاراتی مبنی بر اینکه طرح صد در صد با شکست مواجه می شود. احتمالی به این شکل به نظر توان پیشگویی خاصی می خواهد. پس این قبیل نظرات کاملا رد می شود. 

 رجیستری باعث افزایش قیمت نمی شود
مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا درباره افزایش قیمت گوشی از زمان اجرای طرح تاکنون اعلام کرد که افزایش قیمت گوشی ربطی به رجیستری ندارد؛ زمانی که اجرای طرح آغاز شد، قیمت دلار 3500 بود و الان قیمت دلار 4700 هزار تومان است. 
به گفته وی، یکی از دلایل این افزایش قیمت، حذف ارز مبادله ای بود که با اجرای طرح متقارن شد، از سوی دیگر، بالا رفتن قیمت ارز و اخذ مالیات از کشور مبدا پیش آمد که پیش از این انجام نمی شد. بر این اساس یک سری مالیات ها بابت صادرات از بازرگان اخذ می شود که قبلا دریافت نمی شد.
به گفته دهقانی نیا، در کشور اوکراین هنگام اجرای طرح مجبور شدند کل شبکه را از IMEI های تکراری پاک کنند، بر این اساس 16–20 میلیون گوشی در دست مردم غیرفعال شد. همچنین در کشور امارات، در صورتیکه دو گوشی دارای یک IMEI باشد هر دو گوشی از طریق اپراتور امارات قطع می شود چون قابلیت تشخیص گوشی اصل از غیراصل وجود ندارد. اما در کشور ما به ازای هر تلفن همراه موجود حتی با وجود  IMEIتکراری تمامی تلفن های همراه موجود بدون اقدامات در شبکه شناسایی شده اند و در کارتابل تلفن همراه شما قرار گرفته اند. اما اگر کسی بخواهد IMEI شما را جعل کند، شبکه آن را شناسایی کرده IMEI شما را نگه می دارد و شماره جدید را بلاک می کند. بنابراین مالک اصلی گوشی ضرر نخواهد کرد.

 وزیر ارتباطات ذی نفع نیست
وی همچنین درباره شایعات مبنی بر نفع وزیر ارتباطات از اجرای این طرح، اعلام کرد که این پروژه سال 94 در ستاد مبارزه با قاچاق تصویب شده و در خرداد 95 معاون اول رییس جمهور، جناب آقای جهانگیری دستور پیگیری این پروژه را دادند و در زمان وزارت محمود واعظی این طرح اجرایی شد. بنابراین قبل از مقام وزارت آقای آذری جهرمی این طرح شکل گرفته و ایشان با حسن مدیریت و با حداقل تنش ممکن در بازار طرح را پیش می برند.

 توصیه به خریداران
دهقانی نیا در ادامه گفت: مردم به هیچ عنوان هزینه ای بابت طرح رجیستری پرداخت نکنند. 
وی همچنین تاکید کرد: کاربران خودشان شخصا فرآیند استعلام اصالت و انتقال مالکیت را انجام دهند. چرا که ممکن است فروشنده یک گوشی قاچاق داشته باشد و این گوشی را روشن کند و به خریدار نشان دهد که دستگاه آنتن می گیرد و زنگ می خورد و زنگ می زند. چون لحظه ای که روشن می شود پیامکی دریافت می کند که نشان می دهد گوشی مورد نظر ثبت شده یا خیر و 30 روز دیگر قطع می شود؛ کافی است که فروشنده این پیامک را از گوشی پاک کند و به خریدار نشان دهد. بنابراین تاکید می شود که خریدار شخصا این فرایند را انجام دهد.
وی همچنین به فروشندگان و صاحبان صنف و مغازه ها توصیه کرد که باید دقت کنند گوشی های دست دوم را هنگام خریداری به تنظیمات کارخانه برگردانده و سیم کارت خود را داخل گوشی وارد کرده و تجهیز را به خود منتقل کنند.
به گفته وی، مردم در صورتیکه گوشی قاچاق خریداری کرده اند اگر فاکتور خرید با مهر فروشگاه داشته باشند، می توانند به اتحادیه مربوطه و سایت سازمان تعزیرات حکومتی و سایت سازمان حمایت مراجعه و شکایت خود را به شکل سیستمی ثبت کنند و به این شکل شکایت شان مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد.

 ورود ماهانه یک میلیون گوشی به ایران
در همین حال در گزارش دیگری رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی اعلام کرد که ماهانه یک میلیون دستگاه گوشی به شبکه مخابرات وارد می شود.

 بروز اشکال مهم در سامانه رجیستری گوشی های مسافری
بروز اشکالی مهم در سامانه رجیستری گوشی های تلفن همراه نیز خبر دیگری بود که روز گذشته، گلایه برخی مسافران را که با خود گوشی به کشور آورده اند، همراه داشت و وزیر ارتباطات نیز این اشکال را پذیرفت.
بر اساس این گزارش تا پیش از این اگر مسافران گوشی را با خود به کشور می آوردند باید تنها در دفاتر گمرک موجود در پایانه ها، اقدام به ثبت شناسه گوشی و پرداخت عوارض می کردند که این مشکل با راه اندازی سامانه آنلاین تا اندازه ای حل شد.
حال با توجه به رفع این مشکل، ظاهرا چالش دیگری گریبان مسافرانی را که با خود گوشی به کشور می آورند، گرفته است. یکی از مسافرانی که اخیرا اقدام به وارد کردن گوشی مسافری کرده، گفته است که از زمان پرداخت عوارض ورود مسافری برای رجیستری تلفن همراه از سامانه اینترنتی گمرک 10 روز زمان لازم است تا اطلاعات به سامانه همتا ارسال شود؛ این یعنی 10 روز قطع ارتباط به دلیل ضعف در اجرای طرح که وزیر ارتباطات نیز این اشکال را پذیرفته و گفته است: البته اشکال مهمی هست که در حال رفع است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :