fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
یادداشت سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گفت و گوی سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 189066

واردات آیفون بدون ثبت نمایندگی آزاد شد

مدیر کل مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت می گوید: شرکت هایی که به تشخیص سازمان حمایت از مصرف کنندگان امکان ارایه خدمات پس از فروش گوشی های تلفن همراه آیفون شرکت اپل را داشته باشند، می توانند بدون داشتن نمایندگی، نسبت به ثبت سفارش اقدام کنند.

ایرنا- «یدالله صادقی» در حاشیه نشست خبری معاون امور صنایع وزیر صنعت گفت: این مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است تا به این ترتیب واردات این کالا سامان یابد.
وی افزود: درحال‎حاضر به دلیل اینکه این نشان تجاری (برند) در ایران نمایندگی ندارد و امکان ثبت سفارش آن نیست، به‎صورت غیرقانونی وارد کشور می شود و اگر این مساله ساماندهی و امکان ورود قانونی آنها فراهم شود، حتی در صورت نبود نمایندگی، قاچاق این کالا از بین می رود.
مدیرکل مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت گفت: شرکت اپل تمایلی به راه‎اندازی نمایندگی در ایران ندارد.
بر اساس این گزارش چندی پیش سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از آغاز مرحله آزمایشی اجرای طرح کددار کردن (رجیستری) گوشی تلفن همراه در کشور خبر داده بود.
قاسم خورشیدی گفته بود در اردیبهشت ماه امسال ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای این طرح را تصویب کرد و دو ماه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فرصت داد این طرح را اجرا کند.
پیش از این خورشیدی درباره جمع آوری گوشی های آیفون به دنبال اجرای طرح رجیستری گفته بود: براساس قانون نظام صنفی، هر کالایی که در کشور توزیع می شود باید نمایندگی و زنجیره تامین و ارایه خدمات پس از فروش داشته باشد. گوشی های تلفن همراه آیفون محصول شرکت آمریکایی اپل در ایران نمایندگی رسمی ندارد و به همین دلیل سرویس‎دهی به این برند حتی اکنون نیز مغایر با قانون است.
این در حالی است که در طول چند روز پیش سازمان حمایت از مصرف کنندگان لیست اسامی 9 شرکت را اعلام کرد که از این پس به شکل قانونی می توانند گوشی های آيفون را در بازار ایران وارد و به ارایه خدمات پس از فروش بپردازند. در این راستا دیروز رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی اعلام کرد: صلاحیت 7 شرکت از 9 شرکت متقاضی برای ارایه خدمات پس از فروش و واردات غیرمستقیم گوشی آیفون احراز شد و درنهایت اپل به ایران نمایندگی نداد.
غلامحسین کریمی با بیان تقاضای 9 شرکت ایرانی برای واردات آیفون اظهار داشت: 9 شرکت متقاضی عضو و دارای مجوز از اتحادیه دستگاه های مخابراتی هستند که صلاحیت 7 شرکت از 9 شرکت برای ارایه خدمات پس از فروش و واردات گوشی آیفون توسط اتحادیه احراز شده است.
وی ادامه داد: مجوز دو شرکت باقیمانده نیز در شرف صدور است.
رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی با بیان روال کار برای اخذ مجوز واردات گفت: شرکت های متقاضی درخواست مجوز خدمات پس از فروش در سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تشکیل پرونده داده اند و به اتحادیه مربوطه (اتحادیه دستگاه های مخابراتی) معرفی شده اند. پس از احراز صلاحیت توسط اتحادیه، سازمان حمایت ارایه خدمات پس از فروش توسط این شرکت ها را تایید می کند.
کریمی با بیان اینکه تایید سازمان حمایت شرط دریافت مجوز واردات است، گفت: پس از تایید سازمان حمایت از مصرف کننده، سازمان صنعت و معدن اجازه ثبت سفارش برای واردات رسمی را صادر می کند و شماره سریال گوشی ها نیز در سامانه وزارت صنعت ثبت می شود.
رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی گفت: این شرکت ها دارای نمایندگی غیرمستقیم برای واردات کالای آیفون خواهند بود و اپل به ایران نمایندگی مستقیم نداده است.
وی افزود: طبق دستور رسمی تاکید شده که درباره تداخل صنفی در این قضیه سخت گیری نشود؛ بنابراین مجوز خدمات پس از فروش توسط اتحادیه دستگاه های مخابراتی یا مجوز فروش از اتحادیه لوازم صوتی و تصویری هر دو برای فعالیت مجاز است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :