ساعت های هوشمند را کجای دلمان بگذاریم
سونی را می توان در عرصه طراحی و ساخت ساعت های هوشمند پیشرو دانست، با این حال اما به تازگی تولید ساعت های هوشمند فراگیر شده و تعدادی از تولیدکنندگان و غول های بزرگ دنیای فناوری اقدام به ساخت این دستگاه ها کرده اند که از آن جمله می توان سامسونگ، گوگل، اپل، مایکروسافت و کوالکام را نام برد. این شرکت ها با عرضه ساعتی متفاوت، ویژگی جدیدی به آن افزوده اند که امکان ارتباط کاربر با گوشی هوشمند را بیشتر کنند.

بر این اساس، سونی امسال SmartWatch2 را با قابلیت ضدآب معرفی کرده است. سامسونگ Galaxy Gear را در ایفای برلین به معرض نمایش گذاشته که دارای میکروفون، اسپیکر و حتی یک دوربین کوچک است. کوالکام Toq را با فناوری نمایشگر Mirasol ارایه کرده که امکان نمایش تصاویر زیر نور آفتاب را فراهم و انرژی کمی مصرف میکند و به صورت دایمی امکان تماشای تصاویر را برای کاربران فراهم میآورد. iWatch اپل هم که هنوز به شکل رسمی رونمایی نشده، دارای نمایشگر 5/1 اینچی OLED از جنس شیشه و اکسید ایندیوم قلع است و از بلوتوث برای ارتباط با آیفون استفاده میکند.
اگرچه از ساعتهای هوشمند به شکل مستقل نمیتوان به عنوان موبایل، گوشی هوشمند یا تبلت استفاده کرد، اما درواقع ابزارهای مکملی هستند که کار با گوشیهای هوشمند و تبلتها را سادهتر میکنند. با این حال بسیاری از افراد این دستگاهها را خیلی ضروری و مهم نمیدانند. در این گزارش به کاربردهای این ابزار نو ظهور میپردازیم.
امکان کنترل گوشی
در حالی که بسیاری از افراد تصور میکنند که باید از ساعتهای هوشمند به عنوان یک دستگاه مستقل استفاده کنند، اما سخت در اشتباهاند. ساعتهای هوشمند، دستگاههای مکمل و یک مرکز کنترل برای استفاده سادهتر از گوشیهای هوشمند و تبلتها محسوب میشود.
ساعتهای هوشمند به گونهای طراحی میشوند که با اتصال بیسیم همچون بلوتوث به گوشی بتوان برنامهها و نرمافزارها را کنترل کرد. بر این اساس انتظار میرود در آینده بتوان همانند برنامههایی مثل Google Now، Siri و S Voice که به عنوان یک دستیار شخصی مورد استفاده قرار میگیرند، از ساعتهای هوشمند نیز استفاده کرد.
دریافت اطلاعات
معمولا افراد گوشی خود را داخل کیفشان میگذارند و متوجه زنگ خوردن یا دریافت پیامک و ایمیل جدید نمیشوند، یا هنگامیکه این دستگاهها داخل جیبشان قرار دارد، لرزش حاصل از ویبره، شوک کوچکی به آنها وارد میکند که باعث آزارشان میشود.
از سوی دیگر به دلیل اینکه افراد دوست ندارند تماسی را از دست بدهند و با گذاشتن گوشی داخل کیف یا جیبشان ممکن است متوجه زنگ خوردن آن نشوند، مجبورند این دستگاه را داخل دستشان نگه دارند. اما با یک ساعت هوشمند، کاربران مجبور نیستند گوشی را همیشه به عنوان یک شی اضافه با خود حمل کنند. با گذشتن گوشی داخل کیف خود میتوانند، متوجه زنگ خوردن یا دریافت پیامک یا ایمیل خود شوند.
کاربرد در جلسات
هنگام جلسات کاری، زنگ خوردن گوشی یا ارتعاش آن هنگام دریافت پیامک، باعث بههم ریختن جلسه یا اعتراض حضار میشود، اما یک ساعت هوشمند میتواند به کاربران کمک کند که از ایمیلها و پیامهای مهم مطلع شود و گوشی آنها عامل اخلال در تمرکز جلسه نباشد.
امکان استفاده به عنوان پیجر
زمانی پزشکان یا آتشنشانان مجبور بودند با خود پیجر حمل کنند، اما روی کار آمدن گوشیهای هوشمند نیاز به پیجرها را از بین برد و این دستگاههای همهکاره جایگزین پیجرها شدند.
با این حال امروزه با روی کار آمدن ساعتهای هوشمند میتوان از این ابزارها به جای پیجرهای قدیمی استفاده کرد. البته انتظار میرود با عرضه ساعتهای هوشمندی که در آینده امکان پشتیبانی از سیمکارت را داشته باشند نیاز به گوشیهای هوشمند هم از
بین برود.