fanavaran
آخرین اخبار
   
    کد خبر : 220630
    تاریخ انتشار : 10 مهر 1396 10:5
    تعداد بازدید : 611

    حسگرهای خوراکی دمای غذا را کنترل می کنند

    مواد زیستی با اینکه جامدند، راحت شکل می گیرند و آنقدر ایمن هستند که هر جایی می توانند قرار بگیرند. از همین رو به تازگی از این مواد در ایمپلنت های پزشکی، حسگرهای محیطی و ابزارهای پوشیدنی و یک بار مصرف استفاده می کنند؛ اما دانشمندان به فکر ساخت حسگرهایی از این مواد افتاده اند که قابل هضم در بدن هستند.

    Engadget- محققان زوریخ در این راستا، حسگرهای بسیار نازک و جالبی درست کرده اند که به غذا می چسبند و به صورت بی سیم اطلاعات مربوط به دمای آن را مخابره می کنند. با این اوصاف به زودی می توانیم شاهد اضافه شدن میوه جات و سبزیجات به اینترنت اشیا باشیم. 
    تیم تحقیقاتی دانشگاه زوریخ، به رهبری جیووانی سالواتوره، نتایج پژوهش های خود را در مجله پیشرفته مواد کاربردی منتشر کرده است. این میکروحسگرهای فوق نازک با نوعی پلیمری ساخته شده است که خود آن پلیمر با نشاسته ذرت و سیب زمینی، منیزیم (که انسان می تواند آن را هضم کند) و دی اکسید سیلیکون و نیترید محلول در آب ساخته می شود. 
    این حسگر با 16 میکرومتر اندازه، ظریف تر از یک موی انسان 100 میکرومتری است. سالواتوره در این باره می گوید: در اروپا برای حمل ماهی از ژاپن، از حسگرهای دمایی بسیار ریزی استفاده می شود که به طور مداوم دما را اندازه گیری می کند تا ماهی ها در دمای مناسب نگهداری شوند. اما حسگرهایی که ما آنها را ساخته ایم، نه تنها خوراکی هستند، بلکه بسیار استقامت دارند. 
    معمولا سنسورهای جدید باید از طریق کابل های زیست تخریب پذیر به میکرو باتری، میکروپردازشگر و فرستنده متصل شوند، اما این تیم سعی کرده است که راه های انتقال و ارسال اطلاعات حسگر را به صورت بی سیم و با استفاه از یک منبع انرژی زیست سازگار ابداع کنند. 
    ایجاد این نوع میکروحسگرهای سازگار با محیط زیست هم زمان بر است و هم گران تمام می شود. سالواتور معتقد است که با افزایش زمان و تولید، قیمت و نیروی مورد نیاز برای تولید آنها به طور قابل توجهی کاهش می یابد. وی می گوید که این حسگرها برای مقاصد مختلف از قبیل نظارت بر ایجاد گاز، اشعه UV یا فشار، تقریبا در همه جا کاربرد خواهند داشت.


    نظر شما



    نمایش غیر عمومی
    تصویر امنیتی :